05132281115-09158105300
نظرسنجی

معرفی تبریز بخش سوم

معرفی تبریز بخش سوم

یکی از چیزهایی که بعد از گشت و گذارهای مان در شهرها و مقاصد مختلف، رنگ تازه ای به سفرمان می دهد، دیدن بازارها و مغازه های جورواجور برای پیدا کردن سوغاتی های متنوع است که لحظاتی خوش را برای مان به ارمغان می آورند. بسیاری از ما، ساعت ها زمان صرف می کنیم و گزینه های مختلفی را برای خرید در نظر می گیریم و می سنجیم تا بهترین شان را بر اساس سلیقه کسانی که دوست شان داریم انتخاب کنیم و به این صورت نشان دهیم که حتی در سفر نیز به یادشان بوده ایم.

بازار تبریز

آشنایی با شیرینی های تبریز

سفر به تبریز، دنیایی از شیرینی های خوشمزه را پیش روی شما قرار می دهد که هر کدام طعم و بوی متفاوتی دارند و پاسخگوی همه سلیقه ها هستند. این شیرینی ها عبارتند از:

۱- نوقا

یکی از شیرینی های لذیذ و پرطرفدار تبریز، نوقا یا لوکاست که از خانواده گز به حساب می آید. مواد تشکیل دهنده نوقا، سفیده تخم مرغ، شکر، گردو ، وانیل و … است و گاهی در تهیه آن از نان میکادو نیز استفاده می شود. این شیرینی جایگاه خاصی در سفره عید و مراسم شادی و جشن و سرور تبریزی ها دارد و بخشی از فرهنگ آن ها به شمار می رود.

نوقا

۲- قرابیه تبریز

قرابیه یکی از شیرینی های پر آوازه و بسیار سنتی و گران قیمت این دیار به شمار می رود. این شیرینی به شکل کلوچه است که از آرد، شکر، وانیل، تخم مرغ و … تهیه شده و بر روی آن انواع مغزها دیده می شود. معمولا تبریزی ها از این شیرینی برای پذیرایی از میهمانان ویژه خود استفاده می کنند و جایگاه آن در اعیاد باستانی و مذهبی نیز بسیار ویژه است.

قرابیه در طعم های مختلفی در بازار وجود دارد که از میان آن ها می توان به قرابیه پسته ای، نارگیلی، گردویی و ... اشاره کرد.

قرابیه

۳- باقلوای تبریز

باقلوا نام شیرینی خوشمزه ای است که از کشورهای ترکی و آسیای میانه به سایر نقاط دنیا رفته است. در ایران، طعم بهترین باقلوا را می توانید در تبریز بچشید و لحظاتی خوشمزه را برای خود خلق کنید. این شیرینی حتی در رستوران های این شهر هم پیدا می شود و به عنوان دسر در کنار غذا خودنمایی می کند.

باقلوا را از آرد، شکر، تخم مرغ، هل و… با طعم های متفاوت پسته ای، نارگیلی و بادامی تهیه و در اشکال مختلف مربعی، لوزی و لوله ای عرضه می کنند.

باقلوا

۴- اریس

در میان شیرینی های اصیل و قدیمی تبریزی، اریس یکی از معروف ترین آن هاست که از شیر، شکر، وانیل، پسته، کاکائو و … تهیه می شود و انواع مختلفی به نام تسبیحی و کاکائویی دارد. این شیرینی به سبب طعم خاصی که دارد، با هر ذایقه ای جور در می آید و بسیاری از افراد آن را دوست دارند.

سوغات تبریز

۵- راحت الحلقوم

راحت الحلقوم شیرینی خوشمزه ای است که در بسیاری از نقاط ایران دیده می شود و بسیاری از افراد و به ویژه کودکان، آن را دوست دارند. این شیرینی از معروف ترین خوشمزه های تبریز است که از شکر، آب، گلاب، جوهر لیمو، آرد و ... تهیه می شود و در اکثر شیرینی و آجیل فروشی ها به فروش می رسد. راحت الحلقوم یکی از خوراکی ها در شب یلدا و اعیاد به شمار می رود و بیشتر مواقع در کنار آجیل به چشم می خورد.

راحت الحلقوم

۶- شیرینی لطیفه

لطیفه، یکی از انواع شیرینی های خامه ای و بسیار پرطرفدار است که در بسیاری از نقاط کشور در دسترس قرار دارد؛ اما در شهر تبریز عطر و طعم آن متفاوت است. این شیرینی از دو قطعه نان سبک و دایره شکل تشکیل شده که میان آن ها با خامه پر شده است.

لطیفه را از تخم مرغ، آرد، نشاسته ذرت، پودر قند، بکینگ پودر و وانیل تهیه می کنند و معمولا در میهمانی ها برای پذیرایی از مهمان از آن استفاده می شود.

شیرینی لطیفه

۷- شیرینی کنجدی

از دیگر شیرینی های محبوب و معروف تبریز و به طور کلی آذربایجان شرقی، شیرینی کنجدی است که به دلیل وجود کنجد در آن ارزش غذایی بالا و طرفداران خاص خودش را دارد. این شیرینی از زرده تخم مرغ، شکر و کنجد تهیه می شود و در جشن ها، مهمانی ها و شب نشینی ها دارای جایگاه خاصی در مجلس است.

شیرینی کنجدی

۸- حلوا برزک

با کمی گشت و گذار در بازار و در شیرینی فروشی های تبریز، نوعی حلوای تیره رنگ توجه تان را به خود جلب می کند و اگر به سراغ فروشنده بروید و در مورد آن بپرسید، تعاریف بسیاری در موردش خواهید شنید.

این خوراکی، حلوا برزک نام دارد و دارای خواص زیادی است؛ چرا که از نوعی دانه روغنی به نام بزرک سیاه تهیه می شود. این دانه روغنی از عطاری های شهر، قابل تهیه است.

متاسفانه تصویری از این سوغاتی خوشمزه در دسترس نیست.

۹- نان زنجبیلی

نان زنجبیلی ،نانی خوشمزه و پرطرفدار در تبریز است که جایگاه خاصی در سفره تبریزی ها به ویژه در زمان افطار و صبحانه دارد. این نان از آرد، تخم مرغ، روغن، کره، ماست، شیر و پودر زنجبیل و... تهیه و در مهمانی ها سرو می شود.

نان زنجبیلی تبریز

۱۰- شیرینی پیچ انگشتی یا پفک گردویی

پیچ انگشتی یا پفک گردویی از شیرینی های خوشمزه تبریز است که بیشتر در نوروز برای پذیرایی از مهمانان استفاده می شود. تهیه این شیرینی راحت است و برای پخت آن زرده تخم مرغ، گردوی خرد شده، وانیل، پودر شکر و پسته به کار می رود.

۱۱- چوروتمه

چوروتمه، یکی از شیرینی های بسیار قدیمی تبریز است که شاید کمی هم سخت آن را پیدا کنید؛ چرا که جزو شیرینی های کمیاب به شمار می رود. اگر کمی در بازار تبریز بگردید، می توانید طعم این شیرینی خوشمزه را نیز بچشید.

لوز تبریز

۱۲- لوز تبریز

تبریزی ها با ترکیب شکر، آب، بادام، پودر قند، زعفران دم کرده و پسته کوبیده، شیرینی لذیذی درست می کنند که لوز نام دارد. البته لوز در شهرهای دیگر ایران، همچون یزد هم پخت می شود، اما لوز تبریز دارای طعم بسیار متفاوتی نسبت به آن است. اگر اهل چشیدن شیرینی های خوشمزه هستید، لوز تبریز را از دست ندهید.

۱۳- مربای گل سرخ

یکی از سوغاتی هایی که به وفور در تبریز می توانید آن را بیابید، گل محمدی است. شاید در نظر بسیاری، کاشان مرکز تولید این گل باشد اما گل های محمدی در تبریز نیز عطر و بوی خاصی دارند. تبریزی ها، این گل خوشبو را برای تهیه مربا استفاده می کنند و طعم شیرین و دلچسبی را بر سر سفره های صبحانه شان می آورند.

مربا گل سرخ

۱۴- رشته‌ ختایی

حال و هوای ماه مبارک رمضان در تبریز با عطر و طعم رشته ختایی در هم می آمیزد. این شیرینی که با نام تل کادایف در کشورهایی مانند ترکیه نیز شناخته می شود، با استفاده از نوعی رشته طبخ شده و به آن در شیرینی‌ پزی، باقلوای رشته‌ای نیز می گویند. رشته، کره و پودر قند، ماده‌های اصلی این شیرینی هستند و برای دادن عطر و طعم به آن از ترکیب زنجبیل، دارچین، پودر گل محمدی و گلاب استفاده می شود. در میان این شیرینی مغز گردو و پسته وجود دارد که بر ارزش غذایی آن می افزاید.

رشته ختایی تبریز

آجیل و خشکبار

آجیل و خشکبار تبریز، از دوره قاجار یکی از محصولات صادراتی مهم ایران به خارج از کشور بوده و امروزه نیز جایگاه خود را حفظ کرده است.

آب و هوای مناسب تبریز باعث شده تا تهیه و آماده سازی انواع خشکبار، در شرایط مناسب و به دو روش سنتی و صنعتی صورت گیرد و میوه هایی مثل آلو، هلو، انگور، زردآلو و... به صورت خشک در بازار وجود داشته باشند.

در شهرهای مختلف آذربایجان شرقی از میوه ها ،خشکبار خوشمزه ای به نام میان پُر تهیه می شود. برای تهیه این خشکبار میوه را شسته و بعد هسته آن را به گونه ای جدا می کنند که میوه به دو نیم تقسیم نشود. سپس میوه ها را در آفتاب قرار داده و اجازه می دهند، کمی خشک شود، زیرا اگر میوه تازه را مورد استفاده قرار دهند، مواد داخلی آن خیس خواهند شد.

پس از آنکه میوه ها مقداری خشک شدند، ترکیب پودر بادام، هل و خاکه قند در داخل آن ها ریخته شده و فشرده می شود. پس از انجام این کار، میوه ها دوباره در آفتاب قرار داده می شوند تا در اثر خشک شدن جمع شده و مواد را در داخل خود نگه دارند. میان پر در برخی شهرهای آذربایجان شرقی شهرت بیشتری نسبت به سایر شهرها دارد که از میان آن ها می توان به میان پر گلابی و زردآلوی عجب شیر و مراغه و میان پر انجیر کردشت و روستاهای حاشیه رودخانه ارس اشاره کرد.

آجیل و خشکبار

لبنیات آذربایجان و پنیر لیقوان

همه شما بارها و بارها نام پنیر لیقوان را شنیده اید؛ محصول لبنی خوشمزه ای که از شیر گاو تهیه می شود و از مشهورترین و عالی ترین سوغات تبریز به شمار می رود. در شهر و در تمام فروشگاه ها به راحتی می توانید این پنیر را پیدا کنید و طعم لذیذ آن را بچشید. شاید در همه جای ایران بتوانید به این پنیر دسترسی داشته باشید؛ اما آب و هوای خوب تبریز و چمنزارهای مناسب آن باعث پرورش دام هایی با شیر خوش طعم می شود و پنیر و سایر محصولاتی که از این شیر به دست می آید، طعمی عالی دارد. بهترین پنیر لیقوان را می توانید از بازار تبریز و از سرای گرجیلر تهیه فرمایید.

پنیر لیقوان

عسل سهند

کمی آن طرف تر از تبریز و در شهرستان مراغه زنبوردان، سخت تلاش می کنند تا عسل طبیعی و خالصی را تهیه کنند که با نام عسل سهند شناخته می شود و طعم ویژه آن شهره خاص و عام است. اگر می خواهید این محصول پر خاصیت را تهیه کنید، به شیرینی فروشی ها و فروشگاه های شهر بروید و بسته به نیاز خود، مقدار مناسبی از آن را بخرید.

عسل سهند

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت سامانه رزرواسیون کیهان بوکینگ می باشد.
طراحی و اجرا توسطگروه ارج گستر